CÜNEYT YÜKSEL:''MARDİN İÇİN 5 T VİZYONU İLE HARKET ETMELİYİZ''

AK Parti 23. Dönem Mardin Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Mardin Dernekleri Federasyonu`nun düzenlediği Mardin Çalıştayına ev sahipliği yaptı

Mardin 28.11.2014 15:50:52 0
CÜNEYT YÜKSEL:

AK Parti 23. Dönem Mardin Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL Mardin Dernekleri Federasyonu`nun düzenlediği Mardin Çalıştayına ev sahipliği yaptı. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel açılış konuşmasında Mardin’in yeni kalkınma vizyonunu ve hedeflerini paylaştı. Türkiye`de ve Mardin`de herkesin Çözüm Sürecine tam destek vermesi gerektiğini vurguladı. Mardin’in tarihi derinliği ifade ettiğini vurgulayan Doç. Dr. Cüneyt Yüksel; Mardin için felsefi ve güçlü bir düşünsel arka planı ifade eden bir medeniyetler şehridir ifadesini kullandı.Doç. Dr. Cüneyt Yüksel: MARDİN İÇİN 5 T VİZYONUYLA HAREKET ETMELIYIZ. TARİH, TURİZM, TİCARET, TARIM VE TEKNOLOJI.Mardin’in Yeni Kalkınma Vizyonu: Turizm Potansiyeli başlıklı konuşmasında Mardin için çizmiş oldugu Yeni Kalkınma vizyonunu anlatan Doç. Dr. Cüneyt Yüksel; Mardin’in kalkınma hedeflerini izlerken 5 T vizyonuyla hareket etmeliyiz dedi.

Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

 Sizlere Mardin için çizmiş olduğum yeni kalkınma vizyonuna değinmek istiyorum. Bizler Mardin’in kalkınma hedeflerini izlerken 5 T vizyonuyla hareket etmeliyiz.Birincisi tarih – tarihsel dönüşüm, ikincisi turizm, üçüncüsü ticaret, dördüncüsü tarım ve besincisi de teknoloji.Ne kadar eskiye giderseniz gidin hiçbir yerde Mardin’e başlangıç noktası olarak şu  tarih diyemezsiniz.  Mardin için derler ki yedi bin yıl önce yedi ayrı dil, yedi ayrı din, yedi ayrı kültür yaşardı Mardin’de. Gerçekten de Mardin Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, Süryanisi, Yakubisi, Keldanisi, Nesturisi, Yezidisi ile Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ile bir mozaiktir, tarih mozaiğidir. İşte Mardin’in kendi deyimimle Tarihsel Dönüşümünü gerçekleştirmek için Kentsel Dönüşüm projesini başlattık. Mardin özüne dönüyor.Doç. Dr. Cüneyt Yüksel amaçlarının Mardin’i Dünya Turizm ve Kültür Merkezi haline getirmek olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Cüneyt Yüksel konuşmasına şu şekilde devam etti:

 Turizmde hedefimiz 2023 yılına kadar 10 bin yatak kapasitesine ulaşmak;  50 butik otel ile 5 milyon turisti ağırlamaktır. Mardin Türkiye’nin yükselen yıldızı ve yıldızı parlayan en önemli illerinden birisidir. İddiamız Mardin’i Avrupa Kültür Başkenti yapmaktır. Amacımız Mardin’i Dünya Turizm ve Kültür Merkezi haline getirmektir.Dinlerin, dillerin, hoşgörünün kenti Mardin’de turizmde son yıllarda gözlenen gelişmeler; bu alanda yapılan çalışmaların doğruluğunu, Birleşmiş Milletler Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girme isteğimizin de haklılığını göstermektedir.Ticarette hedefimiz Mardin’i tekrar bölgenin merkezi şehri yapmak. Biz her yol Mardin’den geçsin istiyoruz, her kültür Mardin’e uğrasın istiyoruz, her ticaret Mardin’e bir şekilde  temas etsin istiyoruz. Mardin’de yeşeren o büyük sanat her yere yayılsın istiyoruz. Mardin el sanatlarıyla, telkarisiyle, imlebbesiyle tüm dünyaya ulaşsın istiyoruz.Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine baktığımız zaman, ihracat fazlası veren iller arasında ise Mardin Türkiye’nin ilk 10 ili arasına girme başarısını gösterdi.Turizmde bereket yağdığı gibi Mardin GAP sayesinde bölgemizin ve ülkemizin tarım ambarı olacak.  Bölgemiz ve ülkemiz GAP ile hayat buldu.GAP sulama kanallarının tamamlanmasıyla 108 bin 411 hektarlık alan daha sulanabilir hale gelecek ve böylece ilimizdeki toplam tarımsal arazinin yüzde 46 sı sulu tarım arazisi olacaktır.

 MARDİN İÇİN 5 T VİZYONUNU ÇİZEN YÜKSEL MARDİN; GENEL BÜTÇEDEN ARTIK HAK ETTİĞİNİ ALIYOR DEDİ.

 Mardin’i kamu yatırımlarından en fazla faydalanan 10. il konumuna taşıdıklarını söyleyen Doç. Dr. Cüneyt Yüksel Mardin’i çizdikleri bu vizyonla bu ruhla kalkındıracaklarını vurguladı.

 KONUŞMASI SONUNDA MARDİN’İ BİR ŞİİRLE TANITAN YÜKSEL; MARDİN’İN RUHU TÜRKİYE’NİN RUHUDUR DEDİ.

 Mardin’in ruhu Türkiye’nin ruhudur sözünün altını çizen Ak Parti 23. Donem Mardin Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt Yüksel; Mardin’in kadim kültürden evrensel kültüre geçişinde kilit rol oynadığını ve yeni Ortadoğu düzeninde de; yeni evrensel düzende de 4 ilkeyi (içselleştirici,  katılımcı,  sentezci ve eşitlikçi düzen)  Mardin’in dünyaya tanıttığını belirtti. Yüksel’in konuşmasının sonunda Mardin’i betimlediği şiiri ise şu şekilde:

 Mardin’in güneyi ovadır,

Kuzeyi dağ.

Dağları zeytinlik,

Eteği bağ.

Şirindir havası, aşıklara devadır.

Yeşillik her yerde,

Benim Güzel Mardin`im

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

HABER :İSMAİL DİNÇEL


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88